skaffa-visa-kort

VISA kort

VISA kort utan årsavgift, finns det? Ja, det finns faktiskt! Men det finns inte hos bankerna. Banker kan vara bra på att smyga in avgifter här och där, och för ett vanligt betalkort får man ofta betala runt 300 kr om året. Sen tillkommer det andra avgifter beroende på om man vill ha ett bra kreditkort, och i så fall blir det avgifter i form utav ränta och procentuell avgift vid kontantuttag.

Hur får man ett VISA kort utan årsavgift?

Vill man ha ett VISA kort utan årsavgift så får man vara beredd på att skaffa det hos ett annat företag än sin bank. Hyundaikort är ett exempel på ett VISA kort utan årsavgift. Där får man även ta del av andra förmåner så som delbetalning och rabatt på drivmedel hos utvalda bensinstationer.

Nackdelen med att skaffa ett kontokort utanför banken är just det, att kortet inte kan bli kopplat till ett “riktigt” bankkonto och därför kan man inte knyta kortet till sitt lönekonto. På så sätt får man föra över pengarna man vill ha på kortet manuellt. Detta kan förstås vara en fördel också, om kortet skulle bli stulet är det kanske bra att tjuven inte kommer åt hela lönen.

Uttagsavgifter

Precis som med allt annat här i livet så är det inte ofta som saker och ting faktiskt är gratis. En nackdel med ett VISA kort utan årsavgift, är att man ofta får betala en procentuell ränta på uttag av kontanter. Även om den summan oftast är låg (runt 2%) så blir det en hel del pengar i slutändan ifall man använder sig utav mycket kontanter.

Valutaväxlingspåslag när du tar ut valuta utomlands brukar också tillkomma på t ex 1,65 % av det uttagna beloppet. Då kanske det är mer lönsamt att betala en lägre årsavgift och på så sätt slippa uttagskostnader samt valutaväxlingspåslag. Är man däremot en person som aldrig använder kontanter, ja då kan det löna sig att skaffa ett gratis VISA kort.