kreditkort

Kreditkortsutgivare

Det finns både för och nackdelar med att kunna dra ett kort för att genomföra en betalning utan att ens behöva se sina fysiska besparade pengar. När ett kreditkort används rätt kan det bidra till en enklare vardag men om det används fel så kan det få förödande effekter på din privatekonomi.

I slutändan handlar det mycket om disciplin. Om du klarar att betala dina räkningar i tid i slutet av månaden så är ett kreditkort ett utomordentligt hjälpmedel. Det är också viktigt att vara medveten och informerad om kreditkortets villkor och regler.

Fördelar med att använda kort

Det finns flera fördelar med att använda kreditkort. De kan användas i stort sett överallt i någorlunda moderniserade länder. Det är ett utmärkt sätt att genomföra köp på nätet då online handeln blivit allt vanligare idag och ett kreditkort är ett utmärkt medel för att handla på nätet.

Det finns många alternativ på marknaden för kreditkort i Sverige. Jämför kreditkort för att se ränta och olika villkor samt avgifter men det är inte det enda som skiljer mellan olika kreditkort utan även faktorer såsom bonuspoäng, rabatter, förmåner vid flygplatser och liknande skiljer sig också från ett kort till ett annat.

Kreditkort med bonus finns i alla dess former. Det kan vara att få bonuscheckar som du kan lösa in mot varor/tjänster i butiker, bonuspoäng som du kan använda till att boka flygresor eller rabatter vid köp av t ex bensin med mer.

Kort innebär förmåner

Du får alltså förmåner, försäkringar och i vissa fall även pengar för att du är en trogen kund och använder ett kreditkort från en given aktör. En del kreditkort ger bonus på alla dina inköp, andra bara på vissa, så det lönar sig att jämföra och i vissa fall även att ha mer än ett kort för olika ändamål.

Ett tips på hur du kan maximera dina bonuspoäng är att ha flera kreditkort. Då får du bonus på båda korten och kan utnyttja rabatter och erbjudandena på både två. Smart och enkelt!