American-Express-kreditkort

American Express

Amex

Amex är en förkortning för företaget American Express som är ett amerikanskt företag som erbjuder flertalet olika kreditkort till klienter världen över. Amex har funnits sedan 1850 och var då helt inriktat på express transporter men kom sedan att konkurera med USA:s postverk om att genomföra pengatransporter. Idag är Amex en av världens mest kända kreditkortsföretag och har kunder världen över. När du använder ett Amx kort får du poäng varje gång du använder kortet vilket ger dig möjlighet att själv välja vad du vill använda dem till. Amex erbjuder att byta ut poängen mot varor och tjänster inom områden som nöje, resor, hotell och fritid.

Amex Blue

Ett vanligt förekommande kreditkort från American Express är Amex blue. Amex blue är ett kort som du kan använda till alla dina dagliga inköp både de stora och de små, och du får sedan alla dina köp sammanförda till en och samma faktura som du får en gång i månaden. Betalar du fakturan inom angiven tid betalar du ingen ränta eller andra former av avgifter. Hur hög köpgräns du får på kortet baseras på den betalningsförmåga Amex anser att du har samt din betalningshistoria. Kortet kostar 250 kronor per år och kravet för att du ska få ansöka om kortet är att du är minst arton år gammal, är skriven i Sverige samt har en årsinkomst som inte underskrider 100 000 kronor samt tillsvidare anställd.

American Express Green Card

Amex erbjuder också mer exklusiva kort än Amex blue. Ett av dessa kort är American Express Green Card. Detta är ett av de tidigaste korten som företaget gett ut och är snäppet vassare än Amex blue. Kortet har en årskostnad på 525 kronor per år och med detta kort har du möjlighet att ta ut upp till fem tusen kronor vid behov, du kan om du önskar ansöka om ett extra kort till en familjemedlem. Precis som Amex blue fungerar kortet för alla dina dagliga inköp som sedan samlas på en gemensam faktura en gång i månaden. Kortet erbjuder också dig som innehavare extra reseförsäkningar om du betalar minst halva resan med ditt Amex kort. Kraven för att du ska få möjlighet att äga ett Amex Green card är att du är minst arton år gammal, är skriven i Sverige samt har en årsinkomst på 200 000 kronor eller mer.

American Express Gold card

Nästa kort i Amex familjen är American Express Gold card. Detta kort har till skillnad från de tidigare korten ingen förutbestämd kreditgräns, utan denna sätts individuellt utifrån dig som kund. Kortet har inga avgifter förutom en årsavgift på 1250 kronor per år, vad som dock kan tillkomma är ränta om du väljer att delbetala dina fakturor, eller om du skulle missa att betala och därför få förseningsavgifter eller liknande. För att få möjlighet att få en ansökan om ett Gold card godkänt måste du vara över arton år, tillsvidare anställd och ha en årsinkomst på mer än 350 000 kronor.

Platinum

Förutom dessa tre lite vanligare Amex kort erbjuder American Express ett par andra kort till dig med en hög årsinkomst. Ett av dessa mycket exklusiva kort är Platinum kortet som erbjuds till dig som har en årsinkomst på 600 000. Kortet kostar ca 5000 kronor per år och är det sista av Amex korten som du själv kan ansöka om. Kortet ha en mängd extra tjänster och full service vad gäller både kredit och traveling servicen som Amex tillhanda håller.

Centurion

American express erbjuder också ett sista kort, men detta är ett kort som du själv inte kan ansöka om. Detta kort står för den högsta totala personliga servicen som Amex kan erbjuda sina kunder. Kortet kallas Centurion och för att få möjlighet att få tillgång till detta kort måste du som kund vara mycket speciell. Eftersom kortet inte kan ansökas om kan du endast få ett om American Express kontaktar dig personligen och erbjuder det till dig.

Online

Amerx erbjuder också dig som kund en mängd andra tjänster vilket bland annat underlättar och skyddar om du vill använda ditt kort vid inköp via internet. Detta skydd kallas Online och ingår i alla Amex kort. Lika så lovar American Express att ersätta ditt kort inom 24 timmar om du skulle råka förlora det, samt möjligheten att ansöka om extra kort till familjemedlemmar som då blir knutna till huvudkortet och alla inköp på båda korten samlas på samma faktura.

Du kan själv ansöka om de vanligaste Amex korten via internet och vilket kort du ska välja beror helt på vilket kort som uppfyller dina önskemål samt hur du motsvarar de krav som American Express ställer för att ger dig möjlighet att få din ansökan om ett kort hos den godkänt.