kreditkort förmåner

Förmåner

I Sverige föredrar vi att använda kreditkort när vi handlar till vardags och anledningen till det är ju för att kreditkortsutgivarna ofta erbjuder fantastiska bonusar, rabatter, event och förmåner för att vi ska handla med just deras kreditkort. Det finns mängder av kreditkort på marknaden.

Det kreditkort som är bäst för just dig är högst individuellt, men genom att välja ett som passar just dig kan det bidra till att förbättra din ekonomi avsevärt. Genom att kombinera kreditkort med snabblån så får man en hög flexibilitet i sin ekonomi vilket underlättar om man behöver komma upp med pengar på kort varsel.

För att få kreditkort och lån så behöver man uppfylla en del kriterier som t.e.x att man är över 18 år, har en inkomst med mer. Det finns inga kreditutgivare som beviljar alla men det finns dem som är villiga att ge dem flesta en rättvis utvärdering.

Användningen av kreditkort ökar

Kreditkortsanvändningen bland svenskar ökar stadigt. Faktum är att nio av tio svenskar föredrar bank-eller kreditkort när de kommer till hur dem sköter sin ekonomi. Men utomlands är det annorlunda, nästan varannan svensk föredrar kontanter framför kort när de reser, men om man föredrar kort så är det ofta kreditkortet som premieras.

Den främsta anledningen är att man upplever det som tryggast med kontanter, följt av sitt kreditkort då krediten oftast är begränsad samt att nästan alla aktörer på svenska marknaden har fantastiska försäkringar för dig som konsument på just kreditkorten.

Reseförsäkring samt avbeställningsskydd

Det finns flera andra fördelar med att betala med kort för dig som ska ut och resa. Normalt är exempelvis växlingskostnaden lägre med kort och du kan samla poäng på köp du gör utomlands och få en gratis reseförsäkring och avbeställningsskydd på köpet.

Andra fördelar med ett bra kreditkort är att du slipper gå omkring med kontanter vilket innebär minskad rånrisk. Det är också bra att alla köp registreras på kontot så att du enkelt kan följa hur du konsumerar. Betalar du din resa med kortet ingår ibland försäkringar, beroende på kort och villkor.

Två av de viktigaste parametrarna för nästan alla kreditkortsanvändare är att kortet ska ge dig som konsument någon form av bonus och försäkring. Ett tips är att att skaffa flera kort för olika ändamål. Om du reser utomlands med flera kort garderar du dig dessutom om tekniken skulle strula. Kreditkort med bonus ger förmåner i form av pengar tillbaka, cash back, eller återbäring.